Jij bent kostbaar in mijn ogen

Homo en geloof

Ben jij een man of vrouw met een christelijke achtergrond die (ook) op mensen van je eigen geslacht valt, en worstel je daarmee? Je bent niet alleen! Er zijn veel mensen zoals jij. Gelovig opgegroeide mannen en vrouwen, die erachter komen homoseksueel of lesbisch te zijn en die moeite hebben om met die gevoelens om te gaan.

Ook niet-gelovigen kunnen die ontdekking problematisch vinden, maar (mede) door je geloof kunnen er gemakkelijk gevoelens van schuld en schaamte ontstaan. Hoe reageert mijn gemeente of parochie hierop? Stel ik God niet teleur? Mijn homoseksualiteit gaat tegen de wil van God in. Met dergelijke vragen kun je als gelovig mens in de knoop raken.

Folder


De folder die je hieronder kunt downloaden, geeft uitgebreide informatie over de werkwijze bij een ZKM-zelfonderzoek.

Ik vind 't belangrijk om te benadrukken dat jouw geloof en seksualiteit bij mij in veilige handen zijn. Ik ben zelf gelovig en homo en ervaar dat zij goed samen kunnen gaan.

ZKM-zelfonderzoek

ZKM-zelfonderzoek kan helpen om ervaringen en gevoelens over geloof en homoseksualiteit in je leven met respect en liefdevolle aandacht te aanvaarden. Zo kom je uit die knoop van verwarring en schaamte. De pagina over zelfonderzoek en de folder leggen uit hoe een ZKM-zelfonderzoek werkt. Bij dit gevoelige onderwerp laten we de leer van de kerk en de heilige normen van onze seculiere samenleving los. We richten ons op jouw eigen gevoelens, gedachten en inzichten over dit onderwerp en over de andere onderwerpen die belangrijk zijn in jouw levensverhaal.

Zo ontdek je op een liefdevolle manier welke samenhangen en tegenstellingen er zijn en hoe die jouw gevoelens beïnvloeden. Geleidelijk vind je in alle verwarring en onzekerheid jouw eigen rode draad: het verhaal onder jouw verhaal dat raakt aan het verhaal van God met mensen. Hopelijk hoor ook jij de woorden die Jezus hoorde bij zijn doop in de Jordaan: "jij bent mijn zoon, mijn meest geliefde, in jou is mijn welbehagen." (Mc. 1:11). Zo kun je verder.

Kosten


Een ZKM-zelfonderzoek bestaat uit twee lange gesprekken van 2 tot 2,5 uur en ong. 2 uur zelfwerkzaamheid. Kom je van ver dan combineren we onze gesprekken tot een afspraak van een dag. Met het zelfonderzoek ben je ongeveer een maand bezig. De kosten bedragen € 300. Dat is inclusief de tijd die ik besteed aan analyse en rapportage. Je krijgt van mij twee maal een nota: aan het beginen aan het eind.

Vervolggesprekken van ongeveer een uur tot maximaal vijf kwartier kosten € 60 per gesprek. Je krijgt van mij een nota toegestuurd na afloop van ieder gesprek.

Alle prijzen zijn inclusief BTW.

Het raakt me dat er een plek is voor mannen die homo en christen zijn waar ze in alle rust zichzelf mogen zijn en steeds meer worden. Wat mij betreft erg veel waard!
Man (47 jr.)