Jij bent kostbaar in mijn ogen

Zelfonderzoek

De psychologie leert ons dat je identiteit een verhaal is over wie we zijn en willen worden. Je kunt je eigen levensverhaal (verleden, heden en toekomst) op een bijzondere manier in kaart brengen en onderzoeken: de ZelfKonfrontatie- of ZelfKennisMethode (ZKM).

Aan de hand van speciale vragen vertel je wat belangrijke ervaringen zijn in je leven. En dan ga je op een systematische manier onderzoeken welke gevoelens met deze ervaringen verbonden zijn. De uitkomst is als het ware een kaart van jouw innerlijke landschap van dit moment. Dat geeft veel helderheid en inzicht in wie je bent.

Folder


De ZKM biedt een intensieve vorm van zelfonderzoek naar wat voor jou waarde heeft in je leven. Een intieme ontmoeting met jezelf als uniek mens.

Download de folder voor informatie over de praktijk van een ZKM-zelfonderzoek of de speciale variant: Geloofsonderzoek.
Zelfonderzoek met de ZKM is een prachtige start van een proces van groei en richting vinden in je leven. Je ontwikkelt het verhaal van wie je bent en wie je wilt zijn. ZKM-zelfonderzoek heeft een paar bijzondere kenmerken.

  • de ZKM geeft stem aan je innerlijk via het levensverhaal: liefdevol maar soms ook confronterend
  • alle ervaringen die voor jou van waarde zijn, komen aan bod: ook je geloofservaringen als je gelovig bent
  • er is aandacht voor zowel vreugde als pijn en voor het wezen van de mens: het verlangen naar verbondenheid en het verlangen om je eigenheid uit te drukken in de wereld
  • de ZKM is geen test en geen therapie maar een weg naar zelfkennis
  • de ZKM geeft je verrassende inzichten en er ontstaat een bijzonder gevoel van helderheid en richting

Meer weten? Bezoek de website van de ZKM Vereniging en download mijn folder (ook als je van ver komt).

Kosten


Een ZKM-zelfonderzoek bestaat uit twee lange gesprekken van 2 tot 2,5 uur en 2 à 3 uur zelfwerkzaamheid. Kom je van ver dan combineren we onze gesprekken tot een afspraak van een dag. Met het zelfonderzoek ben je ongeveer een maand bezig. Vervolgens hebben we een nagesprek van 2 uur. Daarin leer ik je om de uitkomsten van je zelfonderzoek te interpreteren, zodat je zelfstandig verder kunt.

De kosten van het zelfonderzoek sec bedragen € 300. Dat is inclusief de tijd die ik besteed aan analyse van de uitkomsten en voorbereiding van het nagesprek. Het nagesprek duurt 2 uur en kost € 130 (= 2x het gesprekstarief); we kunnen dit verdelen over 2 gesprekken van een uur. Je krijgt van mij drie maal een nota: aan het begin en aan het eind van het zelfonderzoek en na het (tweede) nagesprek.

Alle prijzen zijn inclusief BTW.