Jij bent kostbaar in mijn ogen

Identiteit

De vraag Wie ben ik?, heeft te maken met je identiteit. Wat maakt jou uniek en anders dan anderen? Wat verbindt jou met anderen en met de wereld om je heen? Of met … God? Identiteit gaat over wezenlijke vragen die je alleen persoonlijk kunt beantwoorden. Onze identiteit is een verhaal over wie we zijn en wie we willen worden. Het verhaal van wat jij belangrijk vindt in verleden, heden en toekomst. Christenen zullen daaraan toevoegen, dat je identiteit (mede) wordt bepaald door het verhaal van God met jou als mens.

Maar identiteit is ook sterk verbonden met je lichaam. Met je lijf kun je voelen en denken en bepaal je jouw positie in de ruimte en de tijd. Dankzij je lijf kun je 'ik' zeggen en een relatie leggen met andere 'ikken'. Je bent voor een groot deel het lijf dat je hebt.

Geloof


Het motto van mijn praktijk is een citaat uit de Bijbel: Jes. 43:4 voor de kenners. Ik ben nl. een gelovig mens en voel mij sterk verbonden met de spiritualiteit van kloosters. Dit bijbelcitaat geeft prachtig weer waarom ik dit werk doe.

Maar het gaat niet om mij en mijn geloof. Heb jij niks met religie? Helemaal goed. Ben jij wel gelovig? Fijn. Je mag hier zijn wie je bent en (niet) geloven wat je wilt. Weet in ieder geval dat dit wezenlijke onderdeel van je identiteit bij mij in veilige handen is.
De Nederlandse priester en veelgelezen spiritueel auteur Henri Nouwen beantwoordde de vraag Wie ben ik?, met de woorden die Jezus bij zijn doop uit de hemel hoorde: "jij bent mijn zoon, mijn meest geliefde, in jou is mijn welbehagen." Beluister wat je levensverhaal en je lichaam te vertellen hebben, vind jouw eigen antwoord en treedt stralend naar buiten zoals de mens in mijn logo.
Stacks Image 581
'Je zelfonderschatting opgeven en in het licht gaan staan en dat als het beste aanbod zien.'

Marcel Derkse, Uit vrije wil. Oude wegen voor nieuw leven.